Eller vent, starten på noe helt fantastisk er nok mer passende å si..

De første månedene av 2016 var jeg i arbeidstrening for å se hvor mye arbeidskapasitet jeg hadde, og for å finne ut av om jeg var attraktiv i jobbsammenheng. Det var jeg ikke, og jeg forsto fort at det ville bli utfordrende å finne en jobb. Samtidig så var det ikke noe alternativ å bli hjemme resten av livet, så da var det bare å smøre seg med tålmodighet. Ung uføre? Nei takk, ikke denne jenta!

På cirka samme tid, et sted litt lenger ned i sentrum, var det noen som bestemte seg for å åpne et gründerhus. Et sted hvor gründere kan samles, hvor de kan dele ideer og hjelpe hverandre videre. Et gründerhus som har blitt så mye mer enn et vanlig gründerhus, med et fellesskap så unikt og ulikt de fleste andre steder. Så du starter for deg selv, noe som ofte kan være litt ensomt, men plutselig så har du liksom et helt univers av kollegaer. Noen å si hei til hver morgen, og noen som ønsker deg god helg. Fredagskaffe og kake hver fredag for å ønske helgen velkommen. Altså, det er valgfritt å spise kake, bare sånn at et eventuelt kaloriinntak ikke skal skremme deg. Poenget mitt er, at her er du ikke alene selv om du har startet for deg selv.

På CoWorx sitter det både nyetablerte, og veletablerte bedrifter. Det er inspirerende å høre alle historiene om hvordan, og ikke minst hvorfor folk har valgt å starte for seg selv. Det står respekt av de som velger å skape sin egen arbeidsplass, de som satser alt de har fordi de har en drøm de ikke klarer å legge fra seg. Det beste av alt er kanskje det at det gir unike muligheter til alle som sitter her. Det er ikke så helt uvanlig at en bedrift blir leid inn av en annen bedrift som sitter her, og da begynner jo ballen å rulle. Et samarbeid som gagner alle. Oppdragene blir flere og flere, og jungeltelegrafen starter – noe som er helt vanvittig positivt.

Jeg har jo allerede skrevet om hva slags muligheter CoWorx har gitt meg. CoWorx har gitt meg store muligheter, og menneskene som sitter her har gitt meg mer inspirasjon enn det jeg noen gang har hatt før. Det er nesten ikke mulig å beskrive miljøet her på huset, det må rett og slett oppleves. Jeg gleder meg til jobb hver eneste dag, og er så takknemlig for at jeg har havnet midt oppi dette universet. Bare fordi noen (og med noen så mener jeg sjefen på huset som ikke vil kalles for sjef..) valgte å følge drømmen sin, sånn at mange andre mennesker kan følge sin. Fantastisk.