CoWorx har inngått avtale med coworking-giganten Betahaus. Nå har CoWorx-medlemmer mulighet for gratis kontorplass inntil fem dager i måneden hos Betahaus i Berlin, Hamburg, Barcelona og Sofia.

Med over 50 eventer i uka, 4000 kvadratmeter coworking-space fordelt på fem etasjer og tre kaféer, er Betahaus i Berlin kjærlighet ved første blikk for gründere! Betahaus blir beskrevet som hjertet i byens start-up miljø. Reisen har vært utrolig. Seks unge studenter startet i 2009 og de første medlemmene måtte ta med sine egne møbler. Drømmen var å skape og tilby et miljø med fokus på felleskap, samarbeid og nettverksbygging. Nå har de åpnet coworking spaces i Hamburg, Sofia og Barcelona også og har totalt 1250 medlemmer! I tillegg har de samarbeid med tilsvarende miljøer i København, New York, Paris, Vienna, Washington D.C. og Buenos Aires. Og nå Kristiansand!

En av kaféene på Betahaus Berlin.

Inspirasjonstur
Terje Klungland, initiativtaker til CoWorx, er imponert over hva studenter med store drømmer og lite kapital har klart å skape. Dette måtte oppleves. Sammen med Øystein Tønnessen og Espen Fosse Storaas, begge ressurspersoner og ”gode hjelpere” på CoWorx,  dro han på studietur til en av Europas mest pulserende gründerbyer. Berlin har over 60 coworking spaces og gründerne skapte
34 000 arbeidsplasser bare i 2014! For trioen fra Kristiansand var det utrolig lærerikt og inspirerende å få et innblikk i Berlins gründermiljø.

Terje, Espen og Øystein utenfor Betahaus Berlin.

Hos Betahaus ble de tatt godt imot og fikk full omvisning. Det retro-inspirerte gründerhuset inneholder en miks av moderne teknologisk utstyr og gammeldagse installasjoner. Om noen for eksempel skal prate i mobiltelefon må de steppe inn i en knallgul, vintage-lignende telefonkiosk som man skulle tro hørte hjemme på et museum. Interiøret spiller på lag med den kreative kraften på huset.

Coworking i retromiljø.

Betahaus mener at fellesskapet er deres viktigste ressurs og at felleskapet styrkes av det store mangfoldet av ulike folk, erfaringer og bransjer. Mangfoldet fører til at medlemmene lærer av hverandre, utvikler samarbeid og vokser seg sterkere og smartere; som individer, men også kollektivt. Jo flere, jo bedre!

Deal done
Et viktig mål for Berlin-turen var å få på plass en samarbeidsavtale som kommer CoWorx-medlemmene til gode. Dette lyktes. Avtalen innebærer at CoWorx har en ”kvote” på fem dager per måned hvor medlemmer kan benytte Betahaus sine coworking spaces. Dette gjelder både i Berlin og ved avdelingene i Hamburg, Barcelona og Sofia. Andre veien har Betahaus-medlemmer mulighet for fem månedlige gratisdager hos CoWorx i Kristiansand. Vi håper dette kan skape nye koblinger og nettverk og åpne for mer europeisk gründersamarbeid!

For spørsmål eller ønske om å benytte tilbudet som CoWorx-medlem, ta kontakt med Øystein Tønnessen: oystein@oton.no / 976 75 151.

Leave a Reply