Foran meg sitter det ei jente som er alt annet enn redd. Hun er engasjert, positiv, målrettet, løsningsorientert og nysgjerrig. Nysgjerrig på hvordan hun kan forbedre hverdagen til de som har lyst til å studere, men som av ulike grunner ikke har muligheten til å komme seg ut av huset. Hun har nemlig vært der selv, sengeliggende men med et stort ønske om å fullføre studiene hun hadde begynt på. Dette er historien om Vivian, en historie som forhåpentligvis kan inspirere andre.

Vivian var ikke mer en 21 år når hun kom ut for en snowboard-ulykke, en ulykke som etterlot hun med tre prolapser og som til tider gjorde henne lam. På det meste var hun sengeliggende i fire måneder i strekk, hvor alle bevegelser var vonde og hemmende. Hun trengte hjelp til alt, og livet hun en gang hadde ønsket seg virket nå som en fjern drøm. Til slutt utviklet hun også epilepsi medført av smertene, og det ville ingen ende ta. Heldigvis har Vivian en mann som nektet å gi slipp på det livet de hadde ønsket seg sammen. Med støttende ord og giv fra mannen, bestemte hun seg for å gi alt hun hadde for å bli bedre. Det å gå inn i seg selv, i sitt eget hode, og overbevise seg selv om at dette skal jeg klare, det er ikke enkelt. Det krever enormt mye av noen som lever med kroniske sterke smerter, men Vivian gjorde det, og Vivian klarte det.

I dag har hun vært oppegående og bra i tre år, og hun driver nå sitt eget firma nettopp for at andre som har vært i samme, eller lignende sitasjon, skal få mulighetene som hun ikke hadde når hun hadde det som verst. Mulighetene som fantes, og som i dag finnes av digitalisert undervisning har et enormt forbedringspotensial. Vivian har tatt saken i egne hender, og er nå i full gang med å utvikle en optimal digitaliseringssituasjon for de som ikke passer inn i den mye omtalte boksen. Boksen som vi egentlig alle skal passe inn i, men som mange faktisk ikke gjør. Når hun lå i senga begynte hun å tegne, hun lagde skisser av hvordan hun ville at det skulle bli, og nå er drømmen i ferd med å bli virkelighet. Større pågangsmot og ståpåvilje skal du lete lenge etter.

Vivian har vært deltaker i Gründerhub Kull 4, og helt fra første stund når hun presenterte seg på Kick Off fikk jeg frysninger. Det tror jeg det var flere som gjorde. Det motiverer andre å se noen som henne, noen som gjorde en skikkelig dårlig og vond situasjon om til noe positivt. Etterhvert kom hun i kontakt med UIA Nyskaping, og fikk der et eget mentorpanel fra næringslivet. Hun ble introdusert for de rette personene, og alle har hele tiden vært veldig positive. Alle skjønner at dette er noe vi trenger.

Prototypen av R-Ex Communications, som produktet heter, er klar. De har vært igjennom markedsavklaringsfasen hos Innovasjon Norge, og har deretter kommet i kontakt med Håmsø Patentbyrå som sitter her hos oss en gang i uken. De mente at produktet var en revolusjonerende teknologi, og prosessen med patentsøknaden er nå i gang. Ballen har begynt å rulle, og mye har skjedd på kort tid etter at hun ble deltaker i Gründerhub. I tillegg har R-Ex Communications fått EGDE Consulting som samarbeidspartner, med andre ord – de beste av de beste. Prototypen testes nå på UIA, og de ser for seg at de skal lansere produktet allerede til våren 2019.

Nå er det altså bare snakk om noen få øyeblikk før vi alle kan få glede av dette, og det er takket være noen som vil at andre skal ha bedre muligheter enn hun selv hadde. Vivian jobber dag og natt for at dette skal bli så bra som mulig, og minnene om den dårlige perioden blir fjernere og fjernere. Dette er rett og slett et bevis på at tro kan flytte fjell.