Det er mange gode grunner til å praktisere yoga, og her får du noen av de.

Yoga i en hektisk hverdag

Nå er det ikke sånn at yoga ble funnet opp for å redusere stress eller for å gjøre det sånn at vi skal takle en hektisk hverdag. Langt ifra!

Men, det å finne mer balanse, økt konsentrasjon og finne mer ro er en positiv konsekvens av å praktisere yoga. Så kanskje det er derfor har yoga blitt så populært i vestlige land det siste tiåret.

Vi skal prestere på jobb, som foreldre, som kjæreste/partner og vi skal ha ting på stell. Når samtlige som leser dette, inkl. undertegnende, vet at LIVET det skjer og det gjelder alle. Det er da det gjelder å ha gode verktøy for å kunne vite hva som er det viktigste, og for å så ta det viktigste først. For å kunne gjøre det så må vi ha ro nok til å kunne tenke og kjenne på det – for det er individuelt for alle.

Yoga for grundere

Fra det å skulle la en ide bli til ett ferdig «produkt» er veien lang for de aller fleste. Det skaper tanker, uro, mestringsfølelse, og en følelse av å ikke mestre. Så kort forklart, det er en berg og dalbane.

Det å skulle ha en ro i en presentasjon, og ha tro på at det du skal levere er godt nok, krever at du er på plass. Jeg tror på og har kjent på det selv, at det å søke gode rutiner, fysisk aktivitet, kosthold og nok søvn er viktig i hektiske og krevende perioder. For har du rutiner ett sted, er det lettere å skape gode
rutiner ett annet sted.

Og du, 99% av bekymringene dine, kommer aldri til å skje. Men, den innsatsen du legger inn i dag, sår frø for neste dag. Lever du i konstant stress, så vil du heller ikke kunne se hva som er reelle bekymringer og hva du kan legge vekk. Så derfor kan yoga være en fin ting for deg som akkurat nå står i en hektisk periode i livet ditt.

Yoga og forskning

Bak hver eneste yogastilling, pusteøvelse og mentale øvelser ligger det mer forskning enn på de aller fleste «treningsformer». Det er en rekke øvelser satt i system for å skape balanse både fysisk, følelsesmessig og mentalt. Det finnes også utallige former for yoga, så her er det bare å prøve seg frem.
Så er jeg sikker på at du finner noe som passer for deg.

Yoga kan bli sett på som alternativt hos noen, men om du kan klare å legge det fra deg og stole på at dette ikke er noe som ble funnet på for å tjene mest mulig penger, eller for å overbevise deg om at en religion er bedre enn den andre. Ja, da har du kommet langt. Yoga er IKKE en religion.

Forventninger?

Yoga kan gi deg en mer fleksibel kropp, en sterkere kropp og en rettere holdning. Mentalt med meditasjon kan det gi deg mer positivitet, trygghet i deg selv, økt konsentrasjon og en følelse av balanse.


Når hode og kropp spiller på lag så er det lettere å ta gode avgjørelser, uavhengig av hva avgjørelsen gjelder. For valg tar du hver dag, ofte helt på autopilot basert på tidligere erfaringer. Hver gang du tør å gjøre noe nytt, så gir det ringvirkninger og du utvikler deg.

Så sees vi på matta?

Cecilie