…når man lever av å markedsføre andre?

Jeg har ingen gode svar på akkurat det, jeg bare vet at det er vanskelig. Sikkert ikke for alle, men hvertfall for meg. Noen har jo et naturtalent når det kommer til å selge seg inn, men denne egenskapen gikk jeg glipp av. Mulig det kommer av en produksjonsfeil, men.

Nå har jeg vært innleid som administrasjonsleder og markedsansvarlig her på CoWorx i nesten halvannet år, og siden jeg da har ansvaret for alle nye medlemmer som kommer inn, burde det vært en gyllen anledning til å reklamere litt for meg selv og for firmaet mitt. Men der svikter jeg meg selv ganske greit. Alle som kommer inn tror at jeg er ansatt i CoWorx, naturlig nok siden jeg presenterer meg selv som om jeg skulle vært det.

Så, hvordan bryter man seg ut av dette da, tro? Jeg aner virkelig ikke, men det er nok en treningssak. Sannheten er jo at jeg har mer kapasitet til å jobbe, og jeg er ikke minst veldig sulten på å jobbe så mye som mulig. Når man har vært ute av arbeidslivet i så mange år som det jeg var, føles det veldig befriende å endelig kunne jobbe som «vanlige» folk gjør.

Jeg har to faste kunder som jeg er innleid hos, deriblant CoWorx. I tillegg studerer jeg Digital Markedsføring ved Høyskolen Kristiania, altså nettstudier. Jeg studerte ved samme skole i 2014/2015, da Administrativ Koordinator. Med andre ord, jeg elsker papirarbeid, og jeg elsker sosiale medier. Og det er det slett ikke alle som gjør, det er som regel ikke derfor folk driver for seg selv. Dette er bare ting som MÅ gjøres i en bedrift, men veldig få liker å gjøre det. Så igjen, derfor er det jo egentlig en ypperlig anledning for meg å si at jeg gjerne kan gjøre det.

Målet mitt for neste år må jo da altså være å prøve å skaffe meg flere kunder, men jeg kjenner at det blir litt av en utfordring. Det føles veldig unaturlig å skulle selge inn seg selv, men driver man business så er man jo nesten nødt. Man blir ikke rik av å være anonym, så jeg må nok gå noen runder med meg selv kjenner jeg. CWmarketing, som firmaet mitt heter, har et stort ønske om å få leve i mange år, og da er det mitt ansvar å holde det i livet.

Men aller først, nå er det jul og juleferie. Og som de aller fleste selvstendige næringsdrivende vet så betyr ikke det helt fri, for det kan man nesten aldri ta, men det betyr i det minste litt mindre å gjøre. Jeg er utrolig glad for at jeg får lov til å jobbe med det jeg gjør, og ønsket mitt for neste år er å få lov til å gjøre enda mer av det. 2019, jeg er klar!

“Good, better, best. Never let it rest. `Til your good is better, and your better is best”