Gründeruka Agder 2016 er over.

På CoWorx i Kristiansand har vi hatt flere arrangementer i løpet av uka, og mange mennesker har kommet for å delta. Både gründere, gründerspirer, studenter, investorer, politikere og folk fra næringslivet.

dsc_0785
Anita Dietrichson fra Næringsforeningen Kristiansandsregionen ønsker velkommen til Gründerkveld

Tirsdag 15.11 var det Innovasjonscafé på formiddagen, og vi fikk høre hvordan roboter kan endre samfunnet vårt. Svært mange interessante scenarier ble beskrevet for fremtiden, og i tillegg fikk vi vite mer om de effektive og innovative fordelene som allerede finnes innen robot- teknologi og droneutvikling.

dsc_0723
DNB, Innoventus Sør, Start UIA og Digin arrangerte Innovasjonscafé
dsc_0796
Deltakerne følger godt med når investorene forteller hva de er ute etter

Onsdag 16.11 hadde vi Gründerkveld hvor gründerne kunne pitche sine idéer for investorer. Det ble også holdt foredrag hvor vi fikk innblikk i den verdifulle læringskurven både investorer og gründere har opplevd i forbindelse med å satse på en idé.

Det oppstår mange gode samtaler når gründere, gründerspirer, næringsliv og investorer samles på denne måten. Spesielt er gründerne spente når de vet at en god kjemi potensielt kan føre til en felles interesse og et samarbeid med investorer. Vi hadde full sal denne kvelden og observerte mange interessante møter og «matcher» i minglingen som foregikk etter det faglige innholdet. Forhåpentligvis ble det avtalt noen «dater» i fremtiden etter Gründerkvelden.

dsc_0803
Mange engasjerte deltakere på Gründerkvelden
dsc_0808
Mingling og nettverksbygging er en viktig del av Gründerkvelden
dsc_0848
Vinner av Pitchekonkurransen var Kristoffer Liland fra Ripple Aerospace

Torsdag 17.11 var det GNIST- samling. Vi fikk høre et inspirerende foredrag fra gründeren bak klesmerket BØLGER og URBAN PIONEERS, Ivar Langenes. I tillegg var det Hot seat, der gründere kan få hjelp og idéer fra publikum. Musikkinnslag og god stemning gjorde kvelden ekstra flott.

15145188_10157718473050696_2085682160_o
Ivar Langenes fra Urban Pioneers

I tillegg hadde Start UIA IdéCafé til VENTURE CUP- Norges største forretningskonkurranse for studenter. IdéCafé var tilrettelagt for de som sitter på en forretningsidé og det var mange kreative innslag her.

Fredag 18.11 ble det arrangert Miglekveld for gründere og gründerspirer. Vi fikk høre live fra USA via Skype hva som skal til for å lykkes som gründer i Silicon Valley. Gro Eirin Dyrnes, leder for Innovasjon Norges kontor i San Fransisco/Silicon Valley fortalte publikum på CoWorx om hvordan mentaliteten er i dette området i California.

dsc_0933
Publikum ser Live- overføringen fra Silicon Valley

Studenter fra UIA pitchet fra scenen, og det var generelt en lærerik, sosial og inspirerende kveld. Del 2 av minglekvelden (Gründerpub) ble arrangert på Teateret med bl.a. Quiz, gründerkaraoke og pizza.

Alt oppsummert vil vi kalle Gründeruka Agder 2016 for et vellykket arrangement slik vi på gründerhuset har opplevd det. Et slikt samarbeid mellom mange aktører er nyttig for alle som er interessert i entreprenørskap. Knytningspunkter som fører riktige folk sammen, gir stor verdi for både de som trenger input fra de vellykkede suksesshistoriene, og historiene fra de som har vært gjennom «dødens dal».

Noe av det beste som spirer ut fra et slikt arrangement som Grunderuka Agder, er den nettverksbyggingen som finner sted. De gode og viktige samtalene. Visittkortene som deles ut, og kanskje fører til noe mer. Og Inspirasjon. Masse inspirasjon. Om vi har hatt noen gründerspirer innom som har redd for å satse, men fått mer mot etter deltakelsen, ja da kan vi konkludere med at dette har vært vellykket.

dsc_0727
Noen av de fornøyde arrangørene under Gründeruka Agder 2016

Vi gleder oss allerede til Gründeruka Agder 2017!

PS. Sjekk ut de flinke samarbeidspartnere som har bidratt til å gjøre denne uka mulig: http://www.uka46.no/samarbeidspartnere/

Skrevet av Jeanette Tharaldsen, CoWorx

Leave a Reply