Våren 2014 ble et nyoppstartet gründerfirma i Kristiansand satt til livs. Med en lovende og spennende fremtid foran seg, var OffshoreCrew klare for å begi seg ut i en krevende og usikker bransje.

De var to som startet firmaet, og har i løpet av syv år vokst til å bli fem ansatte som jobber fast på kontoret, og rundt 70 personer som jobber på diverse prosjekter. I tillegg har de siden 2014 bidratt til at over 2000 havbaserte arbeidere har funnet seg ny jobb.

Konseptet til OffshoreCrew var å kunne tilby personal- og HR-tjenester til maritim og offshoreindustri. Ønsket var å gjøre det med en helhetlig og innovativ tilnærming, noe de har gjennomført med glans. På daglig basis driver de med rekruttering, utleie av personell, crew-management, digitale tjenester, kompetansebygging og kursing, og reise og management for hire. Som du kanskje skjønner, denne gjengen har mange baller i luften, og trives godt med det.

OffshoreCrew var nyoppstartet da oljekrisen preget verden, men ved å være fleksible klarte de seg igjennom det hele. De satset på innovasjon, og jobbet med andre segmenter som ikke hadde noe med olje- og gassindustrien å gjøre, som blant annet fiske, kystfart-cruise og ferger.

Ikke mange årene etter at den ene krisen endelig tok slutt, kom det jammen meg en ny krise på markedet. Også kjent som Covid19. Det er klart panikken brer seg et lite øyeblikk før man får summet seg, men det hjalp godt at de via private kontakter i det britiske helsevesenet fikk informasjonen om hva som skulle komme ganske tidlig. De hadde planene klare for hvordan de kunne jobbe og yte tjenester mot kunder under en pandemi, og de var tidlig ute med å informere både ansatte og samarbeidspartnere. Dette fikk de gode tilbakemeldinger på, og klarte seg derfor veldig bra gjennom 2020.

Fremtidsmålene er å øke aktiviteten på det internasjonale markedet, styrke sin grønne profil, og få sysselsatt 5 – 10 flere personer på kontoret. Med tanke på at de fra oppstart i 2014 til dags dato har økt omsetningen sin med 8200 prosent, burde ikke dette være noe problem. Det er tydelig at de gjør det meste riktig, og vi vet av erfaring at dette er ordentlig flinke og målrettede mennesker som jobber hardt for det de tror på. Dette er en skikkelig inspirerende gründerhistorie som viser at alt er mulig.

For et selskap som er avhengig av innovasjon og nytenkning har CoWorx og nettverket rundt hatt stor betydning for de, det er en faktor som spiller inn for å kunne oppnå en så formidabel vekst som det de har gjort. Noe av det som har hatt størst betydning for de er innspill og nye ideer fra andre medlemmer, i tillegg til arrangementer på huset og i regi av CoWorx. Dette har vist seg å være veldig nyttig.

Den fine gjengen i OffshoreCrew var det aller første selskapet som ble medlem hos oss, og flyttet inn i våre lokaler for snart fem år siden. Vi har hatt den store gleden av å se de både vokse og lykkes, og det er ingenting som gleder oss mer. Vi heier skikkelig på denne hardtarbeidende gjengen, og gleder oss til å følge de videre.