Nervøsiteten smyger seg på og hjertet dunker raskere enn normalt. Det å prøve å implementere et konsept hvor man har funnet inspirasjon fra Oslo, New York og Berlin til den lille sørlandsbyen Mandal – det er ingen garantert suksess. Likevel er troen og gleden over å starte opp de følelsene jeg kjenner på aller mest.

Det er under én uke til det sitter folk i lokalene her. Foreløpige medlemmer er gründere, it-folk, regnskapsførere, designere, markedsførere, forretningsutviklere, kvinner, menn, unge og eldre. Jeg vet, og har sett effekten av, at det å sette folk med helt ulike egenskaper, bakgrunn og kunnskap i samme rom kan generere helt fantastiske nye tjenester og produkter. Å sitte i et mangfoldig, dynamisk og delende miljø, om det så bare er et par ganger i uken, vil uten tvil trigge kreativiteten og lysten til å utvikle.

Spørsmålet jeg likevel har stilt meg er: Er Mandal stort nok?

Og jeg må innrømme at det vet jeg rett og slett ikke. Det endelige svaret på det får vi ikke før om lenge. Men tendensen er veldig positiv og det er tydelig at det er mange som har savnet et slikt sted her i Mandal. Responsen på de (prøvekaninene) som har sittet her i sommer har vært veldig bra og det blir stadig snakket om en gründer-boom fra flere hold. Statistikk viser at 80% av coworking spaces som overlever i over tre år, går enten i null eller med overskudd. Takket være Sørlandets Kompetansefond, Sparebanken Sør, DNB og Lindesnesfondet er vi iallfall sikret drift i to av de årene. Så må vi ta tiden til bruk for å få det endelige svaret.

Jeg håper CoWorx blir et sted som inspirerer enda flere til å satse på egne idéer, starte nye bedrifter og ta aktive valg for sin egen fremtid. Det skal være en lav terskel for å komme innom på en kaffe, få feedback og lære av andre. Selv om nervene nå begynner å strammes til, så er jeg skråsikker på at de neste årene blir både spennende, lærerikt og ikke minst helt sinnsykt gøy.

Følg reisen på Instagram, Facebook eller sjekk nettsiden vår for priser på medlemskap.

Ole Henrik Golf
Daglig leder | CoWorx Mandal