Du slipper det du har i hendene, innboksen er tom og det er cirka fem minutter igjen. Bare fem minutter igjen til sommerferien som du har gledet deg til helt siden sommerferien i fjor. Du slår av lyset, går raske skritt mot utgangsdøra, og du kan allerede kjenne lukten av late dager mens du hører at døra bak deg smeller igjen. Nå er det ferie folkens, endelig. Men, er det egentlig sånn for alle?

For familiefaren Tabassum Ahmad er det ikke sånn, ikke i år. Han startet sitt eget regnskapsfirma Komplett Regnskapsservice for fullt i januar 2017, og nå går det så det suser. Det går såpass bra at han slett ikke har hatt tid til hverken ferie eller fritid, han har jobbet dag og natt i hele sommer. Han har vært såpass mye på kontoret at han har fått spørsmål om han har flyttet inn, og det er faktisk ikke så langt unna. Heldigvis så vet han at det vil bli bedre etter hvert, men det krever hard jobbing i oppstartsperioden. Motivasjonen er at han etter hvert kan få mer frihet til å styre selv når han vil ha ferie. Han prøver å se det positive i det, når du jobber i ferien så får du stort sett kontoret for deg selv, bortsett fra når jeg kommer innom da for å mase om å få et intervju. Når jeg kommer inn på kontoret så ligger det et halvspist knekkebrød på pulten, han har nemlig ikke tid til lunsj så da tar han en bit eller to innimellom.

Han poengterer viktigheten av at man må ha ro i hodet for å kunne ta ferie, så om du har mye å gjøre er det nesten litt bortkastet å ta ferie uansett. Det er klart han savner å være ansatt til tider, det hadde jo vært deilig å kunne slå av lyset, låse døra og glemme alt i tre uker, men man må yte for å få tilbake og akkurat nå så er jobben førsteprioritet. Han har aldri angret på at han tok steget og startet for seg selv, og det kommer bare til å bli bedre fremover. Så kan han etter hvert ta seg ferie når alle andre er på jobb, og det er jo det som er litt av luksusen med å være gründer – da bestemmer du rett og slett selv. Det er jo ikke akkurat som at han har gått glipp av tre uker med sol og deilige badetemperaturer, og for alt vi vet så kan det jo være at sommeren dukker opp igjen i september og da kan han med god samvittighet ta både en og to uker fri mens alle vi andre må jobbe.

Christine

Leave a Reply