Vi har vel alle sett de på bilder, enten det er på Instagram eller på Facebook. Disse morsomme, rare dyrene som spiser på en høyst merkverdig måte. Jeg snakker selvfølgelig om en alpakka. Undertegnede har hvert fall lenge hatt en drøm å få møte en, og i begynnelsen av juli ble drømmen til virkelighet. Det var fint å treffe dyrene, men også interessant å treffe mennesket bak. Nemlig gründeren bak Alpakka-lykke.

Etter mange år med en stor fascinasjon for alpakka, kom ideen om å starte besøkstjenester med dyrene, og i februar 2021 ble ideen gjort om til realitet. Thomas, som startet og driver Alpakka-lykke, jobber innen helse og ser at det er et stort potensial for inntekt i kombinasjon med noe han selv synes er veldig spennende – nemlig alpakka.

I store deler av året holder han til i Tønsberg, men om sommeren er vi på Sørlandet så heldige å kunne få oppleve en tur med de reserverte, men nysgjerrige dyrene, da nærmere bestemt i Arendal og omegn. På den måten kan Thomas kombinere ferie med sosialisering og aktiviteter med dyrene. Alpakkaopplevelser på Hove ble en realitet etter mye planlegging og tilrettelegging, og har siden starten av juli holdt til på Hove leirsted. Der får de disponere parkering, og har fått god hjelp til hvordan de kan legge opp turene sine. Utflukter med leie av alpakka har virkelig slått an denne sommeren, for både voksne og barn.

Målet for fremtiden er å utvikle gode besøksdyr som kan skape glede på ulike institusjoner innen eldreomsorg, rus, barnevern og organisasjoner som jobber for menneskers mestring og velferd. Deretter er ønsket å starte oppdrett av alpakka. En kombinasjon av besøkstjenester, og oppdrett av sunne og friske dyr med god ullkvalitet er definitivt drømmen.

Om drømmen blir til virkelighet ønsker Thomas å kunne leve delvis av inntektene fra driften, men i dag har han en 100% stilling som ambulansearbeider, og trives godt med det. Det å jobbe turnus gjør det fint mulig å kombinere begge deler, og det å ha en sikret inntekt gir jo selvfølgelig en større frihet til å kunne satse og teste ut ideen, uten å gå all inn i første omgang.

Dyrevelferd er det aller viktigste i driften, og derfor var det perfekt å få tilgang til store beiteområder i Tønsberg hvor dyrene kan leve livets glade dager. De elsker å bade, og tar seg stadig vekk en tur ned til stranden for å ligge i vannkanten. Sammen selvfølgelig, for de er flokk-dyr, og elsker å henge sammen døgnet rundt. De er virkelig livsnytere.

Sjekk gjerne ut både Facebook-siden og Instagram-profilen til Alpakka-lykke om du kunne være interessert i å ta deg en aldri så liten spasertur med det som må være tidenes mest fascinerende dyr. Det kan virkelig anbefales.