fbpx

Hva går man for når man skal lage innhold til sosiale medier, flyers, eller annet marketing-materiale før man har midler til å bruke profesjonelle?

Som du kanskje har skjønt om du har fulgt serien så langt, så er det utrolig mange verktøy der ute til alle mulige oppgaver. Og det samme gjelder i denne kategorien, og det er egentlig din fantasi (og kompetanse) som vil legge føringer for hvilke verktøy du går for. Heldigvis er terskelen for å teste flere veldig lav i denne kategorien, det er enkelt å få tilgang til de og de aller fleste har en gratis prøveperiode så man kan se om det passer eller ikke.

Enkle designverktøy

Canva : Et av de mest brukte, mange maler som gjør det lett å produsere innhold til Facebook, flyers og mye, mye mer. 

Visme : Litt som Canva, mange maler og lett å lage innhold.

Pixlr : Et enkelt grafisk designverktøy med fotoredigeringsfunksjoner.

Crello : Enkelt verktøy for å lage animasjoner og innhold til sosiale medier mm.

RelayThat : Gjør det enkelt å lage innhold til flere produkter, kanaler. Fin for deg som ikke er designer og vil ha innspill på fargevalg etc. i innholdet du lager.

Piktochart : Fin for visualisering av data.

Snappa : Lag innhold til sosiale medier og del direkte fra Snappa.

Venngage : Fin for å lage engasjerende infografikk, datavisualisering og grafer.

PicMonkey : Kvalitet over kvantitet, ikke like mange maler som andre verktøy.

Fotor : Fine maler, og enkel redigering og retusjering av bilder.

Enkle verktøy for å lage / redigere video

Veed : Godt verktøy for produksjon av video til sosiale medier og annet bruk, enkel redigering og alt tilgjengelig i nettleser.

Tyle : Lag videoinnhold og sosiale innlegg for bedriftene og merkevarene dine.

Maler, bilder og illustrasjoner

Shutterstock : Har over 40 millioner arkivbilder, vektorer, videoer og musikkspor – du kan betale pr bilde eller kjøpe pakker.

Getty Images : Dyrt, men god kvalitet og utvalg.

Pixabay : Et annet glimrende gratis arkivnettsted med fantastiske bilder.

iStock : Ikke det billigste alternativet, men iStock tilbyr et utrolig utvalg av bilder, med fleksible priser også.

Creative Commons Search : Søk i millioner av bilder på nettet, her finner du bilder uten copyright som du kan bruke i prosjektene dine.

Burst by Shopify : Shopify har ganske sjenerøst tilbudt disse gratis. 

Graphic River : Over 340 000 grafikkmaler fra rundt 10kr stk.

Death to the Photo : Noen bilder er gratis, men det er også et alternativ å ‘gå premium’ og få tilgang til hele biblioteket.

StockSnap : Et annet gratis arkivbibliotek, StockSnap er kjent for sine kvalitetsfotografier.

Oppsummert

Med disse verktøyene er man langt på vei selvhjulpen for produksjon av innhold til sosiale medier, nettsider, reklame og presentasjoner. Er man på utkikk etter mer profesjonelle verktøy så tilbyr Adobe hele sin produktlinje som pakker man kan abonnere på. Da får du tilgang på profesjonelle verktøy for alt fra grafisk design, foto, UX-design etc.

Når man ikke har tid eller ønsker å få andre til å gjøre noe for seg er det flere muligheter da også, med tjenester som Fiverr og Upwork, her er en kort oppsummert liste av noen av disse:

Upwork.com 

Fiverr.com 

freelancer.com 

peopleperhour.com 

99designs 

Guru 

Tips: Husk at tjenester som fiverr gir varierende resultat, det er lavpris-tjenester og du bør forvente resultat deretter. Listen over er på ingen måte en anbefaling eller vurdering av disse tjenestene.

Når det er sagt så kan man ofte være heldig, men det er en risiko for at man ender opp med et sub-optimalt resultat. Når det er sagt så vil slike tjenester ofte være et godt alternativ for hurtig produksjon av skisser, prototyping osv, da er det ofte tid å spare på å bruke slike tjenester.

Vær klar og presis i bestillingen, vær klar over at det ofte ikke er inkludert mange revisjoner i prisen du får opplyst osv. Les deg godt opp i forkant på hva du kan forvente, og hva du bør gjøre for å sikre best mulig resultat. Lykke til